Prostitucija je, kao oblik nasilja protiv žena, intenzivnije zaokupila našu pažnju kroz sudjelovanje u projektima suzbijanja trgovanja ženama, kada smo se suočile s činjenicom da je u preko 90% slučajeva svrha trgovanja ženama seksualno iskorištavanje i to najčešće kroz prostituciju.
001 - DC4091 - NikesneakersShops , nike air chromeposite for sale california cheap - Jordan Jordan 1 Mid MMD (Black) | Jordan 1 Retro High OG University Blue (PS) - 134 - AQ2664 - nike shox pet print pages for kids free dinosaur
 Iako se ta dva problema dugo vremena strogo odvajalo i govorilo kako je prostitucija “slobodan izbor” a trgovanje ženama “prisilno”, seksualno iskorištavanje i nasilje prisutno je u oba fenomena i neraskidivo ih povezuje. Bez usmjeravanja pažnje javnosti na problem prostitucije i njegove korijene, ne može biti pozitivnih pomaka niti u suzbijanju trgovanja ženama.
 
Kroz rad i sudjelovanje na međunarodnim konferencijama o nasilju nad ženama uključile se i u međunarodni ženski pokret protiv trgovanja ženama u svrhu seksualne eksploatacije. Budući da je javnost najčešće polarizirana po pitanju prostitucije, počele smo pomnije razmatrati činjenice, prikupljati argumente i učiti od stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom na ovom području. Ova knjižica posljedica je našeg učenja, prikupljanja svjetskih iskustava, ali i dio naših nastojanja da javnosti argumentiramo naše stavove i zahtjeve, koje su u potpunosti prihvatile i stoje iza njih Ženska mreža Hrvatske (koja broji 48 organizacija), te Mreža PETRA (Mreža nevladinih organizacija za Prevenciju i Eliminaciju TRgovanja ženamA) sa 11 organizacija članica.
 
Nakon navedenih zahtjeva, u prvom dijelu ove knjižice nalaze se prevedeni tekstovi koji na slikovit način pokazuju zašto smo se odlučile slijediti baš ovakav smjer, dok su u drugom dijelovi diskusija koje smo vodile sa sudionicima naših okruglih stolova i seminara, nastojeći ih uvjeriti da naše zahtjeve podrže u javnosti. Vjerujemo da je ovo zanimljivo štivo, ali i dobar “alat” za postavljanje temelja budućim odlukama koje mogu imati posljedice za čitavo društvo. Želimo da Hrvatska bude država ravnopravnih spolova, država u kojoj žensko tijelo i seksualnost neće biti zloupotrebljavani kroz prostituciju i trgovanje ženama.